zondag 25 januari 2009

Werkbeschrijving Harmonicadoosje

Dit doosje snij je compleet uit grijsbord.Je snijd als volgt:
2 maal 5 x 5 cm.(bodem en bovenkant)
1 maal 4,4 x 5 cm(voorkant)
1 maal 4,7 x 5 cm.(scharnierkant)
4 maal 4,5 x4,5 cm(zijkanten)
Plak de zijkanten aan elkaar tot een vierkant bakje.Bekleed dit nu met je uitgekozen papier(wel papier nemen wat soepel vouwt).
Leg de overige delen om en om op een strook papier,telkens met 3 mmm ruimte ertussen.Plak de strook vast en werk het netjes af.Dit is de ombouw van het doosje.Nu ga je snijden voor de harmonica:
12 stukjes papier van 3,8 x 3,8 cm.
24 strookjes papier van 2 x 3,8 cm.
De strookjes vouw je om tot strookjes van 1 cm breed.
Nu ga je de strookjes op de randen van de vierkantjes vastplakken,telkens met de vouwkant van de strookjes naar binnen.Dit kan je misschien het beste doen met een lijmpen.
Nu plak je de harmonica op een strook van 3,8 x 9 cm.Nu plak je de strook met de harmonica aan de binnenkant van je doosje.Je plakt de scharnierkant van je strook met harmonica ,precies op de scharnierkant van de bovenkant en achterkant van je doosje.Zo kan je hem mooi open en dicht doen.
Voor de kaartjes snij je 11 maal 3 x 3,3 cm.
Nu ku je je kaartjes gaan pimpen met teksten en dergelijke.Je plakt een lint over het midden van je doosje, zodat je hem leuk kunt dichtkopen.Versier het doosje verder zoals je het zelf leuk vind.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is en veel plezier ermee.

Groetjes,

Harmonicadoosje









Groetjes,

Natasja

Caroussel







Groetjes,

Natasja

Eindelijk!!!

Zo dit is erg lang geleden,dat ik iets van me heb laten horen.De maand december is voor ons een gekkenhuis geweest.Erg druk gehad.En in januari ,alles eens bekeken om een beetje rust in de tent te krijgen en te houden en tot nu toe,lijkt dat aardig te lukken.Dus hopelijk weer meer tijd om mijn blog bij te houden en te scrappen.Ik heb nog wel wat gemaakt,zo af en toe,maar dat laat ik allemaal zien.Ik heb nog een leuk koffertje/doosje gemaakt,er komt nog een boekje in ,maar die is nog niet helemaal klaar ,dus die volgt later.Dit wordt zoals het eruit ziet,ook een workshop bij SCRAP EN HOBBYSHOP ELMA.





Dit was het voor nu ,misschien later vandaag nog foto's van meer dingen die ik heb gemaakt de afgelopen tijd,en anders plaats ik die van de week.
Bedankt voor het kijken op mijn blog en tot gauw.

Groetjes ,

Natasja